Investeerders Verenigde Arabische Emiraten in Suriname

 •  Tags:

vae

PARAMARIBO, 21 mei – Een delegatie van een investeerdersgroep uit de Verenigde Arabische Emiraten is op bezoek in Suriname. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken willen de Arabieren investeringsmogelijkheden bekijken. Hun belangstelling gaat vooral naar mijnbouw, landbouw, toerisme en transport. “Voor Suriname is het heel belangrijk wanneer deze kapitaalkrachtige instituten komen.”

Het bezoek moet in een groter plaatje worden geplaatst. “We hebben vanaf het aantreden van de regering wat strategieën uitgewerkt. De regionale integratie is goed gelukt. Nu wordt gekeken naar het Afrikaanse continent en het Midden-Oosten. Suriname doet het zonder ontwikkelingshulp en leningen van IMF en Wereldbank. We hebben op eigen kracht een aantal positieve stappen gezet wat betreft ons financieel en monetair beleid”, zei Lackin in een televisie-interview.

Veel zou ook te danken zijn aan de economische diplomatie en branding. De vruchten worden nu geplukt. “Als gevolg merken we dat er internationaal belangstelling bestaat voor Suriname als investeringsland. Het betekent een belangrijk signaal dat de wereld naar ons kijkt en dat we hiervan gebruik moeten maken door onze investeringsmogelijkheden aan te bieden. Met deze groep gaan we kijken wat mogelijk is voor Suriname”, aldus Lackin.

Who's involved?

Whos Involved?


 • 13 May 2024 - Washington DC
  World Bank Land Conference 2024
 • Languages  Special content  Archives


  Latest posts