Hassad denizötesi yatırım planlıyor

Gulf Times | 15 October 2011
Medium_51188460

Katar Ticaret ve Sanayi Odası’nın “Mükemmeliyet ve Başarının 40 Yılı” adlı hatıra kitabında yayımlanan bir makalede Hassad Gıda Şirketi yerel ve uluslararası yatırımlarla Katar’a makul fiyatlarla gıda sağlamakta hevesli olduğu belirtiliyor.

Bir milyar dolarlık sermaye ile Hassad, tarım ve hayvancılığın gelişmesi ve yatırımlarında uzmanlaşmış. Şirket, ülkenin gıda güvenliği için sabit ve sürdürülebilir gıda sağlamayı amaçlıyor.

Bunu sağlamak için, Hassad dünyadaki çeşitli tarım şirketlerinden hisse senedi alarak 500 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Böylece, hükümet politikalarını uygulamak için sabit ve uygun gıda arzı sağlayacak, zor zamanlarda bile gıda fiyatlarını makul düzeyde tutacak.

Hassad altı farklı tarım şirketiyle görüşmelerini sürdürüyor. Bazı Arjantin ve Brezilya şirketleri Hassad’a hisselerini satmak için istekli olduklarını belirttiler.

Avustralya’da 13 büyük çiftlik alan Hassad’ın bu ülkede 1,5 milyar Katar Riyali karşılığında devasa tarım ve hayvancılık projeleri var. Proje, Katar’a ihraç edilmek üzere  yılda 150,000 koyun ve 50,000 ton buğday üretmeyi hedefliyor.

Hassad Sudan’da da 100,000 hektar arazi aldı. Altyapı ve inşaat çalışmaları tamamlandığında, Hassad 100 milyon dolar sermaye ile başlayan ve 10 yılda 1 milyar dolara ulaşacak olan projenin fizibilite çalışmasını başlatacak.

Koyun ve yılda 50,000 ton buğday ile arpa üretilmesi için Türkiye’de 100 milyon dolar sermayeli bir şirket kurulması için anlaşma yapıldı.

Brezilya’da ise sığır eti, yemeklik yağ ve şeker üretiminin yanısıra,  bir yem şirketi kurmak için anlaşmalar sürüyor.

Bunların yanısıra, Vietnam, Pakistan ve Hindistan’da üretim çiftliklerinden pirinç alımı için planları var.

Hassad’ın yerel olarak yılda 17 milyon tavuk ve 120 milyon yumurta üreten bir tavuk projesi var. Bu yerel pazar ihtiyacının %22’sini karşılıyor.

Hassad yerel üretim veya diğer ülkelerle işbirliği yaparak, yerel  ihtiyacın %60’ını karşılamayı umut ediyor. 
 

Who's involved?

Whos Involved?


  • 13 May 2024 - Washington DC
    World Bank Land Conference 2024
  • Languages



    Special content



    Archives


    Latest posts